Waarom moet ik zelf bladmuziek kopen?

Waarom moet ik zelf bladmuziek kopen?
Het is in iedere muzieklespraktijk en muziekschool gebruikelijk dat de leerlingen zelf het lesmateriaal aanschaffen. Behalve een gitaar en toebehoren Met de komst van de kopieermachine en later de scanner en internet worden er echter steeds meer (illegale) kopieën verspreid.
Het maken van lesmateriaal is veel werk om nog maar te zwijgen over de rechten die afgedragen moeten worden over materiaal van derden.

Een aantal jaren geleden heb ik zelf een methode geschreven en die gebruik ik regelmatig voor mijn leerlingen. Regelmatig gebruik ik ook andere methode’s die door anderen zijn geschreven en gewoon zijn uitgegeven. Bijvoorbeeld de kleine gitaarstarter van Cees Hartog, Go for guitar basic van Joep Wanders of 6 dieren en een gitaar van Ton Terra, enzovoort. Allemaal boeken van rond de € 20,00. En deze boeken zijn hun geld stuk voor stuk meer dan waard!
Ik heb er voor gekozen om mijn eigen methode gratis te verstrekken aan mijn leerlingen iets dat eigenlijk tamelijk ongebruikelijk is.
Toen ik zelf begon als 10 jarige moest ik “a modern guitar approach deel 1” van Guido Topper aanschaffen (van diezelfde Guido Topper kreeg ik 10 jaar later les op het conservatorium dus onmiddellijk zijn handtekening gevraagd ?

Deze website gebruikt cookies. Klik op accepteren om verder te gaan.   Meer info

Scroll naar top