Welk merk nylon snaren beveelt Coen aan? 

D’addario pro arte medium tension zijn de snaren die ik meestal aanbeveel. Een degelijke betrouwbare snaar die goed klinkt en altijd zuiver zijn. De prijs voor een setje ligt rond de € 10,00. Zelf gebruik ik vaak D’addario pro arte composites. Deze zijn duurder maar hebben een extreem heldere klank en gaan wat langer mee.

Andere merken en types die ik regelmatig gebruik zijn:

Savarez Alliance met Cantiga bassen ook een carbonsnaar zoals de composites van D’addario. Soms tref je een onzuivere snaar aan maar ook de klank is erg mooi. Dit zijn de snaren waar ik de afgelopen 2 jaar het liefste op speel.
Andere type snaren van Savarez klinken en spelen als bagger, dus let op!!

Het merk Hannabach is zeer betrouwbaar en levert een grote hoeveelheid verschillende soorten snaren. Allemaal erg mooi maar heel soms tref je een onzuivere snaar aan. De mooiste vind ik de Goldin set van Hannabach: duur maar ook erg mooi!
De Titanyl snaren van Hannabach heb ik een wisselende verhouding mee: ik mis een beetje de felheid maar als je een lieve warme klank zoekt is het wel erg mooi (maar toch een beetje saai) ze voelen erg zacht onder je vingers, ik vind ze wel erg gevoelig voor ontstemmen.

Knobloch maakt dure maar mooie snaren (heb ik nog niet veel ervaring mee)

Aranjuez een prima snaar – persoonlijk gebruik ik deze snaren nooit.

Oasis snaren: erg mooi maar de hoge snaren lijken te vervellen: er komen in de lengte richting stukjes nylon los. Nog nooit meegemaakt eigenlijk. Het snaargevoel is daardoor van het niveau mwa en daarom ben ik met dit merk gestopt. (ik gebruik wel de bevochtigers en de hygrometers van Oasis naar tevredenheid!)

La bella is lang geleden dat ik die gebruikte (goudkleurige en zwarte snaren!) onlangs op een ander gitaar op la Bella’s gespeeld en die vond ik eigenlijk tegenvallen: een doffe matte klank waarbij je ook nog eens behoorlijk volume inlevert.

Aan de andere kant gebruik ik dit merk wel op mijn romantische gitaar.

Augustine regals zijn ook o.k. maar niet erg bijzonder. Koop niet andere type’s van dit merk want deze zijn ook waardeloos getuige het onderstaande verhaal.

Pas op voor goedkope snaren: vaak zijn die voor een groot deel onzuiver. Ooit hebben vrienden van mij een grote hoeveelheid snaren meegenomen uit Amerika op mijn verzoek. Alleen hadden ze een ander merk meegenomen dat volgens de verkoper daar net zo goed zou zijn. Ik heb vervolgens alle eerste, tweede en derde snaren kunnen weggooien omdat ze eenvoudig weg niet te stemmen waren!

Deze website gebruikt cookies. Klik op accepteren om verder te gaan.   Meer info

Scroll naar top